Vepřové droby jako guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
50 dkg cibule
0 l voda
1 lžíce rajčatový protlak
1 lžička drcený kmín
0 kg vepřová játra
1 lžíce mletá sladká paprika
10 dkg vepřové sádlo
0 lžiček mletá pálivá paprika
1 ks vepřové srdce
2 ks vepřové ledvinky
2 lžíce polotmavá jíška
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
mletý barevný pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. K přípravě vepřových drobů jako guláše použijeme nejlépe tlakový hrnec.

  2. Na uvedeném množství sádla orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit. Pak přidáme půl kila drobně nakrájené

  3. cibule a smažíme do slabě růžova. Stáhneme z ohně, přidáme lžíci mleté sladké papriky, půl lžičky mleté pálivé papriky a dobře promícháme společně s cibulí. Paprika se nám rozpustí v tuku, nesmíme ji spálit, protože by zhořkla.

  4. Do základu přidáme lžíci rajského protlaku, lžičku drceného kmínu a mletý pepř. Zpět na ohni přidáme omyté a na kostičky nakrájené vepřové srdce, opečeme a zalijeme 3 dl vody. Tlakový hrnec uzavřeme a asi 1/2 hodiny dusíme. Je-li srdce měkké, přidáme nakrájené ledvinky a játra, asi 2 stroužky drceného česneku a v tlakovém hrnci dusíme ještě další 1/4 hodiny. Jsou-li vnitřnosti měkké, přidáme 2 lžíce polotmavé jíšky, osolíme podle chuti a provaříme asi 10 minut.

  5. Vepřové droby jako guláš podáváme s chlebem nebo rýží.

  6. Pokud někdo některé vnitřnosti nejí, uvaříme guláš pouze z oblíbených.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!