Vepřové karbanátky se špenátem a vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 8 ks vejce 6 lžic strouhanka 150 ml mléko 200 g mleté vepřové maso 500 g čerstvý špenát 100 g plísňový sýr podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Vepřové karbanátky se špenátem a vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Špenát opláchneme, osušíme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr rozdrobíme.
V míse smícháme mleté vepřové maso s prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Přidáme strouhanku, mléko, 2 rozklepnutá vejce a vše dobře promícháme.
Ze směsi vytvarujeme 6 placek, které poklademe na tukem vymazaný plech. Do každé placky uděláme lžící důlek, vložíme do rozpálené trouby a necháme 20 minut péct. Pak do každého důlku vyklepneme jedno vejce, posypeme rozdrobeným sýrem a vložíme zpět do trouby dopéct.
Vepřové karbanátky se špenátem a vejcem podáváme se zeleninovým salátem.