Vepřové karbanátky se špenátem a vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
8 ks vejce
6 lžic strouhanka
150 ml mléko
200 g mleté vepřové maso
500 g čerstvý špenát
100 g plísňový sýr
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špenát opláchneme, osušíme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr rozdrobíme.

  2. V míse smícháme mleté vepřové maso s prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Přidáme strouhanku, mléko, 2 rozklepnutá vejce a vše dobře promícháme.

  3. Ze směsi vytvarujeme 6 placek, které poklademe na tukem vymazaný plech. Do každé placky uděláme lžící důlek, vložíme do rozpálené trouby a necháme 20 minut péct. Pak do každého důlku vyklepneme jedno vejce, posypeme rozdrobeným sýrem a vložíme zpět do trouby dopéct.

  4. Vepřové karbanátky se špenátem a vejcem podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!