Vepřové karbanátky vhodné pro diabetiky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 ks vejce 1 lžíce majoránka 3 lžíce hořčice 0 ks chilli paprička 1 lžíce mletý kmín 1 lžíce mletý černý pepř 1 kg vepřová krkovice bez kosti 10 ks stonky pampelišek podle potřeby olej podle chuti sůl
Postup Vepřové karbanátky vhodné pro diabetiky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kostky a rozemeleme na mlýnku na maso. Případně koupíme mleté maso, ale já nedoporučuji, protože nevíte, co vám namelou. K masu přidáme česnek, na 1 kg cca masa přimeleme 5 stroužků česneku nebo utřeme se špetkou soli.
Já přidávám i chilli papričku, ale stačí půlka podle kvality. Dále do směsi přidáme pepř, kmín, sůl, hořčici, majoránku, vejce a nasekané stonky pampelišky, protože snižují cukr v krvi. A pokud máte pampelišky prošlé mrazem, tak nejsou ani moc hořké.
Vše smícháme, není potřeba dodávat mouku ani strouhanku. Pokud máte mletou krkovici jako já, tak vám z toho vznikne hmota tak akorát bez dalších zbytečných příměsí, z které poté vytvarujeme karbanátky.
Karbanátky smažíme na středně rozpálené pánvi bez oleje nebo jen s lžící oleje podle potřeby. U klasického elektrického sporáku na 4. stupeň. Chce to trpělivost, aby se propekl i vnitřek, nebo dělat menší a placatější karbanátky, ale pak je z toho spíše burger.
Vepřové karbanátky vhodné pro diabetiky podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.