Vepřové karbanátky vhodné pro diabetiky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks vejce
1 lžíce majoránka
3 lžíce hořčice
0 ks chilli paprička
1 lžíce mletý kmín
1 lžíce mletý černý pepř
1 kg vepřová krkovice bez kosti
10 ks stonky pampelišek
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky a rozemeleme na mlýnku na maso. Případně koupíme mleté maso, ale já nedoporučuji, protože nevíte, co vám namelou. K masu přidáme česnek, na 1 kg cca masa přimeleme 5 stroužků česneku nebo utřeme se špetkou soli.

  2. Já přidávám i chilli papričku, ale stačí půlka podle kvality. Dále do směsi přidáme pepř, kmín, sůl, hořčici, majoránku, vejce a nasekané stonky pampelišky, protože snižují cukr v krvi. A pokud máte pampelišky prošlé mrazem, tak nejsou ani moc hořké.

  3. Vše smícháme, není potřeba dodávat mouku ani strouhanku. Pokud máte mletou krkovici jako já, tak vám z toho vznikne hmota tak akorát bez dalších zbytečných příměsí, z které poté vytvarujeme karbanátky.

  4. Karbanátky smažíme na středně rozpálené pánvi bez oleje nebo jen s lžící oleje podle potřeby. U klasického elektrického sporáku na 4. stupeň. Chce to trpělivost, aby se propekl i vnitřek, nebo dělat menší a placatější karbanátky, ale pak je z toho spíše burger.

  5. Vepřové karbanátky vhodné pro diabetiky podáváme s bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!