Listoví šneci se slaninou a bazalkou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 4 lžíce kečup 50 g parmazán 100 g madeland 0,5 balíčků listové těsto 1 - 2 větvičky čerstvá bazalka sušená bazalka 100 g plátková slanina
Postup Listoví šneci se slaninou a bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme na tenký plát ve tvaru obdélníku. Kečup nebo rajský protlak smícháme se sušenou bazalkou. Těsto ze dvou třetin potřeme ochuceným kečupem. Madeland spolu s parmazánem nastrouháme
Na kečup nasypeme sýr a poklademe slaninou. Nakonec širší kraj ozdobené strany poklademe lístky bazalky. Zbylou třetinu potřeme rozšlehaným vejcem
Širší pokladenou stranou listové těsto srolujeme. Během rolování těsto jemně utahujeme. Roládku nakrájíme na kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Listové šneky se slaninou a bazalkou potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme je dozlatova
Listové šneky se slaninou a bazalkou necháme trochu nebo zcela vychladnout a můžeme podávat.