Listoví šneci se smetanou a nivou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 50 g niva 6 plátků gouda 0,5 balíčků listové těsto hladká mouka 4 lžíce zakysaná smetana 100 g plátková slanina sušené provenskálské koření
Postup Listoví šneci se smetanou a nivou
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme na tenký plát ve tvaru obdélníku. Těsto ze dvou třetin potřeme zakysanou smetanou a posypeme provensálským kořením
Na smetanu nastrouháme nivu a poklademe slaninou. Nakonec vše poklademe plátky goudy nebo jiným sýrem. Zbylou třetinu potřeme rozšlehaným vejcem
Širší pokladenou stranou listové těsto srolujeme. Během rolování těsto jemně utahujeme. Roládku nakrájíme na kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Listové šneky se smetanou a nivou potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme je dozlatova
Listové šneky se smetanou a nivou necháme trochu nebo zcela vychladnout a můžeme podávat.