Vepřové kotlety po farsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžičky máslo
1 ks cibule
4 ks vepřová kotleta
2 lžičky mletá sladká paprika
100 g uzený sýr
podle chuti
sůl
mletý pepř
zálivka
1 kostka masox
2 dl bílé víno

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, nařízneme, vykrájíme tučné části, osolíme a opepříme. Takto upravené maso naskládáme na pekáč.

  2. Na každou kotletu dáme hrst na kolečka nakrájené cibule, lžičku másla a posypeme strouhaným sýrem, pak posypeme paprikou.

  3. Ve víně rozpustíme kostku masoxu, tím pak zalijeme maso do jeho výše. Vepřové kotlety po farsku přikryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut. Pak alobal sejmeme a pečeme doměkka.

  4. Vepřové kotlety po farsku podáváme s hranolky nebo s rýží. Jídlo můžeme připravit i z řízků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!