Vepřové kotlety po horácku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžíce máslo
100 ml mléko
1 ks cibule
1 lžička hořčice
100 ml bílé víno
2 lžíce hladká mouka
100 ml smetana ke šlehání
5 kuliček celý pepř
30 dkg čerstvé houby
80 dkg vepřová kotleta s kostí
podle chuti
1 špetka cukr
sůl
ocet
1 lžíce čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 4 vepřové kotlety s kostí. Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opečeme na rozehřátém oleji a přendáme do pekáčku.

  2. Ve výpeku z masa zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme 100 ml vody, přidáme hořčici, celý pepř a omáčku vlijeme k masu. Pekáček vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Přilijeme mléko a důkladně rozšleháme. Dále přilijeme víno, 50 ml vody a krátce povaříme.

  3. Na másle podusíme očištěné a nakrájené houby. Přidáme do omáčky a nakonec vlijeme smetanu. Vepřové kotlety po horácku dochutíme cukrem, solí, octem a sekaným koprem.

  4. Vepřové kotlety po horácku podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!