Vepřové kotlety s jablky v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
5 ks jablko
50 g sádlo
30 g mandle
4 plátky vepřová kotleta
1-2 lžičky rajský protlak
20 dkg dušená šunka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Pak kotlety položíme na čtverec z alobalu.

  2. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a oloupeme. Na másle je orestujeme. Kotlety poklademe plátky šunky, jablky, zakápneme rajským protlakem nebo kečupem a posypeme sekaným mandlemi. Alobal pevně uzavřeme. Vepřové kotlety s jablky v alobalu dopečeme ve vyhřáté troubě. Doba pečení závisí na druhou trouby. Obvykle je to ale 15 - 20 minut.

  3. Vepřové kotlety s jablky v alobalu podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!