Pečená kuřecí stehna s hořčicovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 1 kelímek smetana 3 lžíce pivo 150 g kedlubna 0,5 - 1 lžička med olivový olej 2 lžíce dijonská hořčice dijonská hořčice mletý černý pepř 150 g zelené fazolové lusky 4 ks kuřecí stehenní čtvrtky
Postup Pečená kuřecí stehna s hořčicovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehenní čtvrtky očistíme, omyjeme, osušíme a ze všech stran potřeme hořčicí. Vložíme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme dozlatova
Mezitím si připravíme zeleninu. Stopek zbavené fazolové lusky omyjeme, osušíme a překrojíme na poloviny. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Na omáčku si připravíme smetanu, ve které rozmícháme dvě rovné lžíce hořčice a malou lžčku medu
Upečená kuřecí stehna vyjmeme a uchováme na teple. Výpek podlijeme pivem a malým množstvím vývaru, necháme zredukovat a vmícháme ochucenou smetanu. Omáčku necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Ve vyšší vrstvě olivového oleje orestujeme kedlubnu a fazolky na skus. Podle potřeby zeleninu osolíme, opepříme a necháme okapat
Pečená kuřecí stehna rozdělíme na porce, obložíme orestovanou zeleninou a přelijeme hořčicovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo rýže.