Babiččina houbová kulajda recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl ocet 8 ks brambory kmín 10 dkg houby 3 ks bobkový list nové koření pepř hladká mouka 250 ml zakysaná smetana kopr nebo petrželka
Postup Babiččina houbová kulajda
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme, omyjeme spolu s očištěnými houbami (hřiby, babky nebo třeba lišky) a nakrájíme na kostičky. Tyto ingredience dáme do hrnce s litrem osolené vody, kmínem, novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Krátce povaříme
V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku. Když jsou brambory měkké, tak přidáme do polévky již připravenou směs smetany a mouky, promícháme a povaříme. Můžeme přidat i na kousíčky nakrájené vařené vejce. Na závěr kulajdu podle chuti dosolíme a přidáme ocet
Babiččinu houbovou kulajdu rozlijeme do misek nebo hlubokých talířů a ozdobíme nasekaným koprem nebo petrželkou.