Babiččina česnečka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
0,25 ks celer
sádlo
1 ks mrkev
1 ks petržel
100 g salám
podravka
tvrdý sýr
starý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Salám nakrájíme na kostičky

  2. Vše osmažíme v hrnci na sádle. Zalijeme vodou, přidáme 3 stroužky prolisovaného česneku a vaříme do změknutí zeleniny. Po uvaření dolijeme vodu do požadovaného množství polévky a opět přivedeme k varu. Česnečku ochutíme solí, podravkou a přidáme zbytek prolisovaného česneku

  3. Na sádle opečeme na kostičky nakrájený starý chléb. Na talíři babiččinu česnečku sypeme strouhaným sýrem a opečeným chlebem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!