Domácí těstoviny tagliatelle se špenátem a sojovou smetanou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
40-50 ml voda
1 lžička olivový olej
sůl a pepř
cibule krájená nadrobno
listový špenát
100 g semolinová mouka
sojová smetana Alpro

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny: semolinovou mouku smícháme s trochou soli, olivovým olejem a vodou. Vypracujeme těsto a necháme půl hodiny odležet. Nakonec těsto vyválíme a nakrájíme na nudle, nebo uděláme za pomocí strojku na těstoviny. Těstoviny vaříme v osolené vroucí vodě cca 3 minuty

  2. Špenát: orestujeme cibulku, po chvilce přidáme nasekaný stroužek česneku, potom přidáme čerstvý nakrájený špenát, nebo zmražené lístky, které jsme si předem spařili horkou vodou a nechali je chvilku rozmrznout. Znovu restujeme a nakonec přidáme sůl, pepř a sójovou smetanu Alpro

  3. Domácí těstoviny tagliatelle se špenátem a sojovou smetanou je oblíbená veganská varianta italských těstovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!