Domácí těstoviny tagliatelle se špenátem a sojovou smetanou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 40-50 ml voda 1 lžička olivový olej sůl a pepř cibule krájená nadrobno listový špenát 100 g semolinová mouka sojová smetana Alpro
Postup Domácí těstoviny tagliatelle se špenátem a sojovou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny: semolinovou mouku smícháme s trochou soli, olivovým olejem a vodou. Vypracujeme těsto a necháme půl hodiny odležet. Nakonec těsto vyválíme a nakrájíme na nudle, nebo uděláme za pomocí strojku na těstoviny. Těstoviny vaříme v osolené vroucí vodě cca 3 minuty
Špenát: orestujeme cibulku, po chvilce přidáme nasekaný stroužek česneku, potom přidáme čerstvý nakrájený špenát, nebo zmražené lístky, které jsme si předem spařili horkou vodou a nechali je chvilku rozmrznout. Znovu restujeme a nakonec přidáme sůl, pepř a sójovou smetanu Alpro
Domácí těstoviny tagliatelle se špenátem a sojovou smetanou je oblíbená veganská varianta italských těstovin.