Vepřové kotlety v sýrovém župánku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky vepřová kotleta (125g) podle potřeby olej podle chuti sůl těstíčko 2 lžíce máslo 200 g niva 1 ks středně velká cibule 0.5 lžičky mletý bílý pepř 1 lžíce citronová šťáva 1 lžíce sójová omáčka 2 lžíce smetana na vaření 1 lžíce worchesterová omáčka
Postup Vepřové kotlety v sýrovém župánku recept
Postup přípravy receptu
-
Nivu vidličkou rozmačkáme a pak ji smícháme s máslem. Přilijeme smetanu a vymícháme do kašičky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, pepř, sójovou a worchestrovou omáčku. Vše dobře promícháme.
Kotlety naklepeme, mírně osolíme a potřeme sýrovou směsí, spotřebujeme všechno množství. Necháme na chladném místě alespoň 3 hodiny odležet.
Rozehřejeme dostatečné množství oleje a plátky opečeme po obou stranách doměkka.
Vepřové kotlety v sýrovém župánku podáváme s vařenými brambory posypanými petrželkou a okurkovým salátem.