Vepřové kousky s česnekovými výhonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g pórek
5 lžic olivový olej
2 cl červené víno
4 lžíce kysaná smetana
1 svazek jarní cibulka
500 g vepřové maso
2 ks zralé rajče
1 svazek česnek (mladé výhonky)
podle chuti
pepř
mletá paprika
zelená paprika
chilli omáčka
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kousky vepřového masa očistíme a naložíme v oleji, paprice, pepři a směsi nadrobno pokrájené cibulky a jarních česnekových výhonků. Necháme odležet alespoň 30 minut na chladném místě.

  2. Pak vepřové kousky zprudka osmahneme na pánvi, podlijeme červeným vínem, přidáme na osminky nakrájená rajčata a pórek nakrájený na kolečka a dusíme alespoň 30 minut. Omáčku zahustíme zakysanou smetanou. Nakonec promícháme s těstovinovou rýží.

  3. Vepřové kousky s česnekovými výhonky servírujeme posypané sýrem a ozdobené červenou paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!