Vepřové ledvinky se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g česnek
150 g cibule
160 g sádlo
80 g pórek
0 dl bílé víno
50 g sójová omáčka
80 g škrobová moučka
180 g sterilované žampiony
800 g vepřové ledvinky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony slijeme, zeleninu očistíme, pórek a cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Očištěné ledvinky nakrájíme na tenké plátky, smícháme je se škrobovou moučkou, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozehřátém sádle.

  3. K ledvinkám přidáme na plátky nakrájený česnek, žampiony a nakrájenou cibuli a pórek, dobře promícháme a společně osmahneme. Podlijeme vývarem, dochutíme sójovou omáčkou a vínem.

  4. Vepřové ledvinky se žampiony podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!