Vepřové maso na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček cukr
2 stroužky česnek
40 g olej
1 lžička ocet
1 lžička solamyl
1 ks cibule
2 ks rajče
1-2 lžičky vegeta
1 ks bobkový list
2 lžičky mletá sladká paprika
400 g vepřové plecko
podle chuti
sůl
petrželová nať
mletý černý pepř
podle potřeby
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminy. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí. Petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na silnější nudle.

  2. Maso osolíme, okořeníme mletým pepřem a za stálého míchání opečeme v rozehřátém oleji dozlatova.

  3. Potom přidáme česnek rozetřený se solí, mletý černý pepř, bobkový list, vegetu, ocet, cukr a mletou papriku. Podlijeme masovým vývarem, přimícháme nakrájenou cibuli a rajčata nakrájená na osminky. Přiklopíme a dusíme doměkka.

  4. Nakonec zahustíme šťávu solamylem, povaříme a ochutíme drobně nakrájenou petrželovou natí.

  5. Vepřové maso na paprice podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!