Vepřové maso s brynzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
2 lžíce pažitka
150 g brynza
2 lžíce petrželová nať
4 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Brynzu promícháme s nasekanou petrželkou a pažitkou, navrstvíme na plátky masa. Přehneme na polovinu a spojíme párátky.

  2. Vepřové maso s brynzou obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, kterou k plátkům masa dobře přimáčkneme.

  3. Na rozehřátém oleji vepřové maso osmažíme po obou stranách dozlatova.

  4. Maso s brynzou podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a hlávkovým nebo okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!