Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l vývar masový 200 g hrášek mražený 4 lžíce olivový olej 1 ks malá cibule 250 g rajčatové pyré 0 sklenek bílé suché víno 1 ks řapíkový celer 700 g vepřové libové maso 1 ks mrkev větší podle chuti sůl a pepř
Postup Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, mrkev a řapíkový celer oloupeme. U celeru se odkrojí konce a vše nasekáme na jemno.
Do většího hrnce dáme olivový olej a jakmile je teplý vložíme nasekanou zeleninu. Restujeme asi 5 minut za stálého míchání, ať nepřipálíme.
Do základu vložíme čisté vepřové nakrájené na kousky a necháme restovat na pomalém ohni ze všech stran, dokud se nezabarví. Jakmile vepřové maso chytilo barvu, zvýšíme plamen a podlijeme bílým vínem. Necháme vypařit alkohol a přidáme rajčatové pyré, hrášek. Necháme vařit, dokud omáčka nebude bublat. Poté přilijeme vývar a pomalu vaříme alespoň hodinku, do změknutí masa, a dokud se vývar nevypaří. Po uvaření dochutíme solí a pepřem.
Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou podáváme jako teplý hlavní chod.
Vepřové maso můžeme zaměnit za hovězí.