Vepřové medailonky s pistáciovou krustou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 2 lžíce strouhanka 1 lžička solamyl 1 hrneček koňak 4 ks vepřová panenka 150 g játrová paštika 100 g pistáciové oříšky podle potřeby sůl mletý pepř
Postup Vepřové medailonky s pistáciovou krustou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso důkladně umyjeme a osušíme. Každý plátek svážeme dokola kuchyňskou nití. Medailonky orestujeme na másle z obou stran a podlijeme koňakem. Restujeme z každé strany asi 2 - 3 minut a pak osolíme, opepříme.
Maso vyjmeme, položíme na papírovou utěrku a osušíme. Osušené maso potřeme játrovou telecí paštikou.
Do pánve s koňakem přidáme solamyl a vytvoříme si omáčku na podlití. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme.
Pistácie rozmixujeme se strouhankou. Medailonky obalíme v oříškové směsi. Vepřové medailonky s pistáciovou krustou vložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 200 °C je 10 minut zapékáme.
Vepřové medailonky s pistáciovou krustou položíme na talíř a přelijeme trochou omáčky. Vepřové medailonky s pistáciovou krustou podáváme teplé s rýží či brambory.