Vepřové medailonky s pistáciovou krustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
2 lžíce strouhanka
1 lžička solamyl
1 hrneček koňak
4 ks vepřová panenka
150 g játrová paštika
100 g pistáciové oříšky
podle potřeby
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně umyjeme a osušíme. Každý plátek svážeme dokola kuchyňskou nití. Medailonky orestujeme na másle z obou stran a podlijeme koňakem. Restujeme z každé strany asi 2 - 3 minut a pak osolíme, opepříme.

  2. Maso vyjmeme, položíme na papírovou utěrku a osušíme. Osušené maso potřeme játrovou telecí paštikou.

  3. Do pánve s koňakem přidáme solamyl a vytvoříme si omáčku na podlití. Podle potřeby ještě osolíme a opepříme.

  4. Pistácie rozmixujeme se strouhankou. Medailonky obalíme v oříškové směsi. Vepřové medailonky s pistáciovou krustou vložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 200 °C je 10 minut zapékáme.

  5. Vepřové medailonky s pistáciovou krustou položíme na talíř a přelijeme trochou omáčky. Vepřové medailonky s pistáciovou krustou podáváme teplé s rýží či brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!