Vepřové medailonky v sýrové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
80 g máslo
3 ks žloutek
250 ml mléko
1 kelímek smetana
0.5 ks citron
1 konzerva rajčatový protlak
100 g eidam
250 g žampiony
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
600 g vepřové maso
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Medailonky dáme do zapékací mísy.

  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Podusíme žampiony, přidáme malou konzervu protlaku, smetanu a necháme projít varem. Přelijeme medailonky.

  3. Ve vodní lázni ušleháme mléko, žloutky, máslo, worcesterskou omáčku, mouku, sůl, pepř a mícháme do zhoustnutí. Omáčku ochutíme nastrouhaným eidamem. Omáčkou zalijeme medailonky. Vepřové medailonky v sýrové omáčce zapečeme v předehřáté troubě.

  4. Vepřové medailonky v sýrové omáčce podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!