Vepřové na balkánský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžíce máslo
150 g paprika
200 g rajčata
400 g brambory
1 ks cibule
4 plátky vepřová kýta
podle chuti
sůl
drcený barevný pepř
podle potřeby
hladká mouka
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky z kýty na krajích nařízneme, osolíme je, opepříme drceným pepřem, obalíme v mouce a na oleji po obou stranách zlehka opečeme.

  2. K masu na pánvi přidáme máslo, na jemné plátky nakrájenou cibuli a osmahneme.

  3. Do tukem vymazaného pekáče rozložíme polovinu očištěných a na čtvrtky nakrájených brambor (nové klidně i se slupkou), osolíme, na ně dáme maso, nakrájenou papriku a rajčata, přikryjeme zbylou půlkou brambor, osolíme a pokapeme výpekem s cibulí.

  4. V předehřáté troubě pečeme vepřové na balkánský způsob doměkka a po přípravě podáváme na nahřátých talířích jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!