Vepřové na houbách se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
hladká mouka
4 lžíce polohrubá mouka
4 dl smetana ke šlehání
2 lžičky drcený kmín
60 dkg vepřová kýta
4 hrstě sušené houby
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby spaříme a ve troše vody je chvilku podusíme.

  2. Kýtu podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nařežeme přes vlákno na plátky. Plátky vložíme do čistého sáčku a přes něj je jemně naklepeme. Naklepané plátky osolíme, opepříme, okmínujeme a lehce zaprášíme hladkou moukou.

  3. Na plameni si rozehřejeme pekáček a v něm olej. Vložíme plátky masa a z obou stran je zprudka orestujeme. Přidáme podušené houby a vložíme do rozpálené předehřáté trouby. Vepřové na houbách pečeme asi 40 minut.

  4. Zatím si ve šlehačce rozmícháme polohrubou mouku. Po 40ti minutách vyjmeme pekáč z trouby, přelijeme jej smetanou a na plotýnce povaříme asi 10 minut. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem.

  5. Vepřové na houbách se šlehačkou podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!