Vepřové na kari s žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 ks cibule
1 dl smetana
200 g žampiony
1 dl bílé víno
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce kari koření
4 ks vepřová kotleta
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a na rozehřátém oleji opečeme. Pak maso z oleje vyjmeme.

  2. Na výpeku opečeme cibuli nakrájenou na kolečka a na plátky nakrájené houby. Přidáme maso poprášené moukou, podlijeme a podusíme. Když je vše měkké, přilijeme víno, smetanu, vsypeme kari a ještě krátce podusíme.

  3. Vepřové na kari s žampiony podáváme s rýží nebo jinou přílohou dle chuti a možností.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!