Vepřové na švestkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
3 stroužky česnek
1 špetka sůl
30 g tuk
100 g cibule
0 dl bílé víno
0.5 lžičky mletá skořice
120 g sušené švestky
300 g vepřová kýta
2 kostky vepřová šťáva maggi

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Švestky překrojíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. V kastrolu rozehřejeme tuk, vsypeme maso a osolíme jej. Přidáme cibuli a společně orestujeme. Přidáme švestky, cukr, skořici a zalijeme vepřovou šťávou rozmíchanou v 1 dl horké vody. Zamícháme a vložíme prolisovaný česnek. Vepřové na švestkách nakonec zjemníme vínem.

  3. Vepřové na švestkách podáváme s rýží, těstovinami i s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!