Vepřové nudličky v zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 lžička solamyl 1 ks mrkev 1 šálek dýně olej na smažení 1 ks žlutá paprika 1 šálek mražený hrášek 4 snítky čerstvý tymián 500 g vepřová kýta mletý černý pepř 6 ks cherry rajčata 1 šálek ačokča
Postup Vepřové nudličky v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a nakrájíme na sirky. Žlutou papriku, dýni, cherry rajčata a ačokču nakrájíme na kostky. Ačokču můžeme použít i nakrájenou zmraženou. Česnek oloupeme a utřeme
Vepřové maso osmažíme na trošce oleje, podlijeme trochou vařící vody a dusíme do změknutí a vydušení vody. Přidáme nakrájenou mrkev a opečeme. Potom postupně přidáme žlutou papriku, dýni, ačokču, cherry rajčata a nakonec studenou vodou v sítku propláchnutý hrášek
Směs osolíme a opepříme. Kdo má rád husté pokrmy, může zahustit jednou lžičkou solamylu rozpuštěného v 1 dl studené vody. Chvíli provaříme a nakonec vmícháme utřený česnek a odrhnuté lístky z čerstvého tymiánu
Vepřové nudličky v zelenině podáváme podle chuti s rýží, chlebem, brambory nebo těstovinami.