Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 stroužek česnek
3 lžíce petrželka
0,5 ks citron
1 ks limetka
4 lžíce červený vinný ocet
4 lžíce pomerančová šťáva
4 plátky vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku i česnek nakrájíme nadrobno. Kůru z limetky a citronu ostrouháme

  2. Pomerančovou šťávu, červený vinný ocet a nakrájený česnek smícháme v mělké misce a opepříme. Přidáme vepřové maso a obrátíme je, aby se marinádou dobře pokrylo. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme marinovat v chladničce 3 hodiny

  3. Suroviny na gremolata smícháme v misce, misku přikryjeme a uložíme do chladničky

  4. Grilovací pánev.3 vytřeme olivovým olejem a rozehřejeme. Maso vyjmeme z marinády a opékáme na středně silném ohni 5 minut na každé straně tak, aby bylo křehké a důkladně propečené, ale zároveň šťavnaté. Marinádu uchováme

  5. Marinádu nalijeme do rendlíku a zvolna vaříme na středně silném ohni 5 minut, až mírně zhoustne. Maso upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, navrch naneseme gremolata a ihned podáváme

  6. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  7. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!