Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 stroužek česnek 3 lžíce petrželka 0,5 ks citron 1 ks limetka 4 lžíce červený vinný ocet 4 lžíce pomerančová šťáva 4 plátky vepřové maso
Postup Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Petrželku i česnek nakrájíme nadrobno. Kůru z limetky a citronu ostrouháme
Pomerančovou šťávu, červený vinný ocet a nakrájený česnek smícháme v mělké misce a opepříme. Přidáme vepřové maso a obrátíme je, aby se marinádou dobře pokrylo. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme marinovat v chladničce 3 hodiny
Suroviny na gremolata smícháme v misce, misku přikryjeme a uložíme do chladničky
Grilovací pánev.3 vytřeme olivovým olejem a rozehřejeme. Maso vyjmeme z marinády a opékáme na středně silném ohni 5 minut na každé straně tak, aby bylo křehké a důkladně propečené, ale zároveň šťavnaté. Marinádu uchováme
Marinádu nalijeme do rendlíku a zvolna vaříme na středně silném ohni 5 minut, až mírně zhoustne. Maso upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, navrch naneseme gremolata a ihned podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů