Vepřové plátky se žampiony v alobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
8 ks brambory
2 ks cibule
3 ks žampiony
mletý pepř
horčice
4 plátky vepřová kýta
anglická slanina (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Vepřovou kýtu lehce naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí

  2. Z alobalu ustřihneme 4 čtverce a potřeme je olejem. Na každý alobal rozložíme 2 nakrájené brambory, které osolíme a opepříme. Na brambory dále dáme v uvedeném pořadí cibuli, žampiony, plátek masa a anglickou slaninu. Alobal zabalíme postupně do dvou vrstev, aby při pečení nevytekla šťáva

  3. Vepřové plátky se žampiony v alobalu dáme na plech a pečeme 1 hodinu v troubě předehřáté na 180 °C

  4. Vepřové se žampiony v alobalu opatrně rozbalíme a podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!