Hovězí žebro s morkem a vinnou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl máslo tymián rozmarýn 3 ks šalotky bobkový list červené víno mletý pepř rostlinný olej 1 kg hovězí žebra 2 ks morek
Postup Hovězí žebro s morkem a vinnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kus hovězího nasolíme a napepříme ze všech stran. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme, až se zatáhne a vznikne kůrka. Ochutíme snítkou rozmarýnu a tymiánu
Zatímco se maso peče, nakrájíme na jemno tři šalotky a pár stroužků česneku. Když je maso opečené, vyjmeme ho z pánve, bylinky odstraníme. Maso dáme do pekáče a dopečeme ho v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 minut
Morek vyndáme z lednice, nakrájíme na centimetrová kolečka, nasolíme a napepříme. Dáme ho do pánve a orestujeme. Na druhé půlce pánve můžeme začít restovat šalotku a česnek. Morek poté vyndáme na talíř a do pánve nalijeme alespoň 2 dl červeného vína
Počkáme, až se alkohol vypaří a omáčku dochutíme bobkovým listem, rozmarýnem a tymiánem. Svaříme zhruba na polovinu. Pak do omáčky zamícháme kousek másla, odstraníme bylinky, podle chuti dosolíme a dopepříme
Maso vyndáme z trouby, do pekáčku přidáme morek, aby se trochu prohřál a pekáč přikryjeme alobalem, necháme pár minut stát
Maso nakrájíme na plátky, podáváme s morkem a vinnou omáčkou
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!