Vepřové plecko v alobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
4 plátky šunka
4 lžíce pórek
50 - 70 g niva
4 plátky eidam
grilovací koření
mletý pepř
1/2 ks zelená paprika
4 plátky vepřové plecko
pikantní hořčice
1 ks větší rajče
4 plátky anglická krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko naklepeme, osolíme, opepříme, zlehka posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí. Takto připravené plátky na pánvi s olejem trochu opečeme

  2. Rajče nakrájíme na kolečka, papriku bez semínek na čtvrtky. Pórek rozkrájíme nadrobno

  3. Na větší kusy alobalu dáme nejprve opečené maso, pak plátek krkovičky, papriku a zasypeme pórkem. Na to dáme asi lžíci nastrouhané nivy a přikryjeme plátkem šunky, přidáme kolečko rajčete a nakonec přijde plátek eidamu. Pečlivě zabalíme

  4. Vepřové plecko v alobalu dáme péct na 175 °C, pečeme asi 30 - 40 minut, aby bylo maso měkké

  5. Vepřové plecko v alobalu podáváme třeba s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!