Vepřové řízky "Oliver" recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
100 ml mléko
pepř
1 šálek hladká mouka
1 balíček strouhaný sýr
sýr (eidam)
4 plátky vepřový řízek

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, řádně naklepeme a opepříme.

  2. Připravíme si těstíčko. Do misky rozklepneme vejce, která osolíme, přilijeme mléko, přidáme hladkou mouku a podle potřeby přistrouháme sýr.

  3. Rozehřejeme si pánev. Přilijeme na ni olej.

  4. Odpočinuté plátky masa v těstíčku obalíme a zprudka je orestujeme na rozpáleném oleji.

  5. Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!