Vepřové řízky v jednoduchém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 porce vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý pepř
česneková pasta
těstíčko
1 ks vejce
10 lžic mléko
1 lžíce rozmarýn
1 lžíce parmazán
100 g hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a osušené vepřové řízky, každý o váze asi 120 g, naklepeme nejlépe mezi pečicím papírem. Naklepané maso osolíme, opepříme a potřeme česnekovou pastou.

  2. Vejce na těstíčko rozkvedláme. Přidáme mléko, mouku, nasekaný rozmarýn, strouhaný parmazán a pepř. Těstíčko dobře promícháme.

  3. Vepřové řízky obalujeme v těstíčku z obou stran. Na nepřilnavé pánvi s rozehřátým olejem smažíme řízky z obou stran dozlatova. Usmažené řízky necháme na papírovém ubrousku odkapat od zbytečného oleje.

  4. Vepřové řízky v jednoduchém těstíčku podáváme se salátem a bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!