Vepřové rizoto z konzervy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 balíček rýže 1 balíček mražená zelenina 1 konzerva vepřové maso 100 g sýr eidam 2 lžičky mletá sladká paprika podle chuti sůl podravka
Postup Vepřové rizoto z konzervy recept
Postup přípravy receptu
-
Co se výběru vepřové konzervy týče, určitě sáhněte po lepší, čím více procent obsaženého vepřového masa, tím je pokrm chutnější a směs není tak kašovitá. Maso z konzervy nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
Ve vroucí osolené vodě si uvaříme přepranou rýži podle návodu na obalu. Mraženou zeleninu si předem necháme ve vodě přejít varem.
Rozpálíme si hlubší pánev, vsypeme maso a cibuli a společně smažíme. Tuk nepřidáváme, z konzervy ho bude dost. Zeleninu přidáme k masu, zasypeme trochou podravky a mletou paprikou. Jakmile se vysmaží přebytečná šťáva, přidáme uvařenou rýži a vše důkladně promícháme.
Vepřové rizoto z konzervy sypeme strouhaným sýrem a podáváme s nakládanou červenou řepou a kyselou okurkou.