Vepřové rizoto z konzervy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 balíček rýže
1 balíček mražená zelenina
1 konzerva vepřové maso
100 g sýr eidam
2 lžičky mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
podravka

Postup přípravy receptu

  1. Co se výběru vepřové konzervy týče, určitě sáhněte po lepší, čím více procent obsaženého vepřového masa, tím je pokrm chutnější a směs není tak kašovitá. Maso z konzervy nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Ve vroucí osolené vodě si uvaříme přepranou rýži podle návodu na obalu. Mraženou zeleninu si předem necháme ve vodě přejít varem.

  3. Rozpálíme si hlubší pánev, vsypeme maso a cibuli a společně smažíme. Tuk nepřidáváme, z konzervy ho bude dost. Zeleninu přidáme k masu, zasypeme trochou podravky a mletou paprikou. Jakmile se vysmaží přebytečná šťáva, přidáme uvařenou rýži a vše důkladně promícháme.

  4. Vepřové rizoto z konzervy sypeme strouhaným sýrem a podáváme s nakládanou červenou řepou a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!