Vepřové s mrkví na kmínu a česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
2 lžíce olej
vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
mouka
kmín
2 ks mrkev
90 g špek
1 ks řapíkatý celer
1 kg vepřové maso
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Libové vepřové maso v celku opláchneme a osušíme. Maso nožem propícháme tak, abychom dovnitř mohli strčit stroužek česneku a nakrájený špek. Vepřové maso nakonec potřeme mletým kmínem. Mrkev a řapíkatý celer oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Na dvou lžících oleje se lžící másla orestujeme cibuli s mrkví a celerem. Do základu vložíme maso a osmažíme ze všech stran. Teplotu snížíme a maso podléváme vývarem ze zeleniny, nebo vodou. Když je vepřové maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou s mletou paprikou a vodou. Vepřové s mrkví na kmínu a česneku ještě chvíli povaříme

  3. Vepřové maso nakrájíme na plátky a podáváme s rýží, knedlíkem, nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!