Vepřové s mrkví na kmínu a česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 2 lžíce olej vývar 1 lžíce máslo 1 ks cibule mouka kmín 2 ks mrkev 90 g špek 1 ks řapíkatý celer 1 kg vepřové maso mletá sladká paprika
Postup Vepřové s mrkví na kmínu a česneku
Postup přípravy receptu
-
Libové vepřové maso v celku opláchneme a osušíme. Maso nožem propícháme tak, abychom dovnitř mohli strčit stroužek česneku a nakrájený špek. Vepřové maso nakonec potřeme mletým kmínem. Mrkev a řapíkatý celer oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Na dvou lžících oleje se lžící másla orestujeme cibuli s mrkví a celerem. Do základu vložíme maso a osmažíme ze všech stran. Teplotu snížíme a maso podléváme vývarem ze zeleniny, nebo vodou. Když je vepřové maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou s mletou paprikou a vodou. Vepřové s mrkví na kmínu a česneku ještě chvíli povaříme
Vepřové maso nakrájíme na plátky a podáváme s rýží, knedlíkem, nebo brambory.