Vepřové závitky s omáčkou z modrého sýra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g anglická slanina
400 g vepřové maso
100 ml smetana na vaření
1 balíček sýr Saint Agur (modrý sýr)
podle chuti
sůl
pepř
čerstvé bylinky
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé špalíčky. Nakrájené maso osolíme, opepříme a poté každý kousek zavineme do plátku anglické slaniny. Slaninu zespodu upevníme párátkem.

  2. Vepřové závitky smažíme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.

  3. V kastrůlku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme sýr se smetanou. Mícháme, dokud nevznikne krémová omáčka.

  4. Osmažené vepřové závitky podáváme s vařeným bramborem a přelité hladkou omáčkou z modrého sýra. Před servírováním ještě posypeme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!