Vepřový ovocný špíz recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 cl grilovací koření 60 g sušené švestky 2 ks menší jablko 500 g vepřové maso (panenka) podle potřeby olej omáčka 1 lžíce povidla 1-2 lžíce červené víno 1 lžíce meruňková marmeláda 1 balíček šťáva k masu
Postup Vepřový ovocný špíz recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, lehce je naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na silnější plátky.
Kostky masa napichujeme střídavě se sušenými švestkami a plátky jablek na grilovací jehly. Špízy potřeme olejem a pod rozehřátým grilem je 10 minut opékáme.
Masovou šťávu připravíme podle návodu na obalu. Přimícháme marmeládu i povidla a omáčku zjemníme suchým červeným vínem. Podle chuti můžeme do omáčky přidat zbytek grilovacího koření.
K vepřovým ovocným špízům podáváme pečené brambory a přeléváme je pikantní omáčkou.