Vepřový ovocný špíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 cl grilovací koření
60 g sušené švestky
2 ks menší jablko
500 g vepřové maso (panenka)
podle potřeby
olej
omáčka
1 lžíce povidla
1-2 lžíce červené víno
1 lžíce meruňková marmeláda
1 balíček šťáva k masu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, lehce je naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na silnější plátky.

  2. Kostky masa napichujeme střídavě se sušenými švestkami a plátky jablek na grilovací jehly. Špízy potřeme olejem a pod rozehřátým grilem je 10 minut opékáme.

  3. Masovou šťávu připravíme podle návodu na obalu. Přimícháme marmeládu i povidla a omáčku zjemníme suchým červeným vínem. Podle chuti můžeme do omáčky přidat zbytek grilovacího koření.

  4. K vepřovým ovocným špízům podáváme pečené brambory a přeléváme je pikantní omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!