Vepřový pečínkový pekáč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek olej sůl 600-700 g brambory kmín 150 g mrkev 150 g petržel 150-200 g šalotka 1 kg vepřový bůček nebo žebra
Postup Vepřový pečínkový pekáč recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Veškerou zeleninu omyjeme a osušíme. Šalotku a kořenovou zeleninu oloupeme. Česnek rozdrtíme. Brambory, mrkev a petržel podélně rozkrojíme na poloviny. Pekáč nebo hluboký plech lehce vymažeme olejem. Smícháme zeleninu - brambory, mrkev, petržel a šalotku s trochou soli a kmínu a rozložíme vše na dno pekáče.
Maso podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Směs v pekáči posypeme je česnekem a rozložíme na ni plátky masa. Vše, hlavně maso, pořádně osolíme a pokmínujeme. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut. Během pečení je nutné maso jednou otočit. Jestliže se maso peče moc rychle, přikryjeme je horní polovinou pekáče, případně alobalem, a ke konci pečení jej sejmeme a necháme maso zezlátnout.
Ihned podáváme.