Vepřový závin v listovém těstě recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
1 ks cibule
3 lžíce zakysaná smetana
700 g vepřová plec
sezamové semínko
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
2 balíčky listové těsto v plátu
cayenský pepř
lněné semínko
1 lžíce hrubozrnná hořčice
1 ks malá červená paprika
1 lžička chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na čtverečky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, vmícháme chilli vločky a nakrájenou papriku, vše krátce orestujeme a necháme vychladnout

  2. V míse promícháme mleté maso se zakysanou smetanou, vychladlou cibulkou, paprikou, hořčicí, a vejcem. Náplň osolíme, ochutíme cayenským a černým pepřem a nasekanou petrželkou. Vše řádně prohněteme a necháme v chladu odležet

  3. Pláty listového těsta upravíme na 4 díly, každý z nich poklademe náplní a důkladně uzavřeme do závinu. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a horní části několikrát propíchneme vidličkou

  4. Vepřové záviny v listovém těstě přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v horké troubě při 190 °C přibližně 35 - 40 minut

  5. Vepřový závin v listovém těstě můžeme podávat s bramborovou kaší jako hlavní chod. Výborně chutná za studena nakrájený na plátky jako chuťovka při oslavách Silvestra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!