Vepřový závin v listovém těstě recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 1 ks cibule 3 lžíce zakysaná smetana 700 g vepřová plec sezamové semínko 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 2 balíčky listové těsto v plátu cayenský pepř lněné semínko 1 lžíce hrubozrnná hořčice 1 ks malá červená paprika 1 lžička chilli vločky
Postup Vepřový závin v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na čtverečky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, vmícháme chilli vločky a nakrájenou papriku, vše krátce orestujeme a necháme vychladnout
V míse promícháme mleté maso se zakysanou smetanou, vychladlou cibulkou, paprikou, hořčicí, a vejcem. Náplň osolíme, ochutíme cayenským a černým pepřem a nasekanou petrželkou. Vše řádně prohněteme a necháme v chladu odležet
Pláty listového těsta upravíme na 4 díly, každý z nich poklademe náplní a důkladně uzavřeme do závinu. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a horní části několikrát propíchneme vidličkou
Vepřové záviny v listovém těstě přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v horké troubě při 190 °C přibližně 35 - 40 minut
Vepřový závin v listovém těstě můžeme podávat s bramborovou kaší jako hlavní chod. Výborně chutná za studena nakrájený na plátky jako chuťovka při oslavách Silvestra.