Veverka - česká polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks rajče
2 ks pórek
0 ks květák
70 g uzený bůček
70 g vepřová játra
200 g kořenová zelenina
100 g vepřové srdce
200 g hovězí veverka
120 g hovězí na polévku
podle chuti
sůl
podle potřeby
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso (ze svíčkové - veverka), vepřové srdce, játra a uzený bůček zalijeme uzeným vývarem a uvaříme doměkka. Vývar přidáváme podle potřeby. Po uvaření přecedíme hustým cedníkem.

  2. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Pórek nakrájíme nadrobno, květák rozdělíme na růžičky. Vše zalijeme trochou vývaru a zeleninu uvaříme doměkka. ¨Podle chuti dosolíme.

  3. Při podávání české polévky Veverky se vkládá do vývaru na plátky či kostky nakrájené maso, srdce a uvařená zelenina. Rajče nakrájíme na kolečka a dáváme na polévku na talířích. Veverku ihned podáváme horkou, skvěle chutná a zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!