Veverka - česká polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks rajče 2 ks pórek 0 ks květák 70 g uzený bůček 70 g vepřová játra 200 g kořenová zelenina 100 g vepřové srdce 200 g hovězí veverka 120 g hovězí na polévku podle chuti sůl podle potřeby hovězí vývar
Postup Veverka - česká polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso (ze svíčkové - veverka), vepřové srdce, játra a uzený bůček zalijeme uzeným vývarem a uvaříme doměkka. Vývar přidáváme podle potřeby. Po uvaření přecedíme hustým cedníkem.
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Pórek nakrájíme nadrobno, květák rozdělíme na růžičky. Vše zalijeme trochou vývaru a zeleninu uvaříme doměkka. ¨Podle chuti dosolíme.
Při podávání české polévky Veverky se vkládá do vývaru na plátky či kostky nakrájené maso, srdce a uvařená zelenina. Rajče nakrájíme na kolečka a dáváme na polévku na talířích. Veverku ihned podáváme horkou, skvěle chutná a zasytí.