Vídeňská bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 250 g cukr 4 ks vejce 250 g máslo 50-60 ml mléko 100 g rozinky 50 g mandle 0.5 balíčku vanilkový cukr citronová kůra 350 g polohrubá mouka 1 ks kypřící prášek na ozdobu vanilkový moučkový cukr
Postup Vídeňská bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřeme do pěny, střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru a mléko (dáme ho jen tolik, aby těsto bylo husté a šlo těžko od vařečky). Přidáme rozinky, mandle a vypracujeme těsto.
Bábovkovou formu dobře vymažeme a přidáme vypracované těsto.
Pečeme ve spodní části trouby při 160°C asi 50 - 60 minut.
Po vyklopení z formy sypeme moučkovým cukrem.