Vídeňská hovězí pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g máslo 1 ks cibule 85 g sádlo 800 g hovězí roštěnec podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby masový vývar
Postup Vídeňská hovězí pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme, omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran maso na sádle prudce opečeme.
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Cibuli přidáme k masu, nepatrně ji osmažíme a za občasného podlévání vlastní šťávou a přilévání vývaru upečeme v troubě do měkka. Vývaru přidáváme jen tolik, aby se maso nepřipálilo.
Měkké maso vyjmeme, tuk ze šťávy sebereme, ke zbylé šťávě přilijeme asi 125 ml vývaru, přidáme maso, osolíme, krátce povaříme a přecedíme.
Maso nakrájíme na plátky, urovnáme na talíře a přelijeme trochou přírodní omáčky. Zbytek servírujeme v omáčníku.