Vídeňská vařená bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 15 dkg máslo 2 lžíce kakao 0.3 l mléko 1 balíček prášek do pečiva 15 dkg cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 25 dkg polohrubá mouka podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Vídeňská vařená bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci smícháme mléko, krupicový cukr, máslo a kakao. Směs necháme na mírném ohni za stálého míchání krátce povařit a necháme vychladnout.
K vychladlému základu přisypeme polohrubou mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
Formu bábovky vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto.
Vídeňskou vařenou bábovku pečeme asi hodinu při 150 °C.