Vídeňský dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 7 ks vejce 2 lžíce kakao 220 g cukr krupice 180 g polohrubá mouka 5 lžic horká voda 1 lžička kypřící prášek do pečiva 100 g mleté mandle na ozdobu šlehačka podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání na potření čokoládová poleva meruňková marmeláda
Postup Vídeňský dort recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a bílky ušleháme na hustý sníh. Žloutky s cukrem šleháme za občasného přidávání horké vody po lžících do husté pěny. Přidáme mouku, ve které jsme si rozmíchali prášek do pečiva, kakao a strouhané mandle nebo ořechy. Těsto na vídeňský dort důkladně promícháme a nakonec jej zlehčíme hustým sněhem z bílků.
Těsto nalijeme do tukem vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy a pomalu pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečení korpusu zkoušíme klasicky špejlí.
Vychladlý dort rozkrojíme, potřeme zavařeninou a celý přelijeme čokoládovou polevou včetně stran.
Vídeňský dort nakrájíme a podáváme se šlehačkou.