Vídeňský dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
7 ks vejce
2 lžíce kakao
220 g cukr krupice
180 g polohrubá mouka
5 lžic horká voda
1 lžička kypřící prášek do pečiva
100 g mleté mandle
na ozdobu
šlehačka
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
na potření
čokoládová poleva
meruňková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a bílky ušleháme na hustý sníh. Žloutky s cukrem šleháme za občasného přidávání horké vody po lžících do husté pěny. Přidáme mouku, ve které jsme si rozmíchali prášek do pečiva, kakao a strouhané mandle nebo ořechy. Těsto na vídeňský dort důkladně promícháme a nakonec jej zlehčíme hustým sněhem z bílků.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy a pomalu pečeme v mírně vyhřáté troubě. Upečení korpusu zkoušíme klasicky špejlí.

  3. Vychladlý dort rozkrojíme, potřeme zavařeninou a celý přelijeme čokoládovou polevou včetně stran.

  4. Vídeňský dort nakrájíme a podáváme se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!