Vinná jatýrka na tymiánu a slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
sůl
2 ks cibule
1-2 snítky tymián
1 dl červené víno
500 g drůbeží játra
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Játra čistíme, opláchneme a pokud máme čas, naložíme je do mléka. Tymián opereme, osušíme a nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do studeného hrnce a zahřejeme. Když slanina pustí tuk, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, vložíme játra a promícháme. Pak přidáme pepř, kmín, nasekané bylinky a víno.

  3. Hrnec vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Měkká játra osolíme, případně ještě dochutíme a podáváme.

  4. Jako přílohu můžeme podávat rýži nebo chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!