Vinná jatýrka na tymiánu a slanině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina sůl 2 ks cibule 1-2 snítky tymián 1 dl červené víno 500 g drůbeží játra mletý černý pepř
Postup Vinná jatýrka na tymiánu a slanině recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Játra čistíme, opláchneme a pokud máme čas, naložíme je do mléka. Tymián opereme, osušíme a nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky, vložíme je do studeného hrnce a zahřejeme. Když slanina pustí tuk, přidáme cibuli. Když cibule zesklovatí, vložíme játra a promícháme. Pak přidáme pepř, kmín, nasekané bylinky a víno.
Hrnec vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Měkká játra osolíme, případně ještě dochutíme a podáváme.
Jako přílohu můžeme podávat rýži nebo chleba.