Vinná klobása s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
40 g máslo
500 g vinná klobása
2 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
1 plechovka sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy na konci upevníme špejlemi, osolíme, obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran dočervena.

  2. Poté je vyjmeme a přendáme do horké mísy, aby zůstaly teplé.

  3. Do vypečeného tuku přidáme máslo, zahustíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme vlažnou vodou a za neustálého míchání uvaříme hustou omáčku. Poté vložíme okapaný hrášek, zakapeme citronovou šťávou a podle potřeby dosolíme.

  4. Vinné klobásy na talířích přeléváme hráškovou omáčkou a servírujeme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!