Vinný klobásový šnek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks cibule
240 g rajčatový protlak
1 kg vinná klobása
220 g anglická slanina
260 ml černé pivo
podle chuti
sůl
pálivá paprička

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy si stočíme a rozdělíme na dvacet šneků, které si spojíme menší špejlí, (stačí i párátko). Slaninu nakrájíme na delší nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme.

  2. Vinné šneky opečeme zprudka z obou stran na troše oleje a šneky uložíme do pekáčku. Do výpeku od klobásových šneků vložíme slaninu, kterou opékáme do křupava. Potom přidáme cibuli s česnekem. Po 5 minutách přimícháme protlak a podlijeme tmavým pivem. Omáčku dochutíme pálivou papričkou a solí.

  3. Omáčku nalijeme na vinné šneky a 20 minut zapékáme v troubě při teplotě 200 °C.

  4. Vinné klobásové šneky na tmavém pivě podáváme teplé s bramborovou přílohou nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!