Vinný klobásový šnek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 ks cibule 240 g rajčatový protlak 1 kg vinná klobása 220 g anglická slanina 260 ml černé pivo podle chuti sůl pálivá paprička
Postup Vinný klobásový šnek recept
Postup přípravy receptu
-
Klobásy si stočíme a rozdělíme na dvacet šneků, které si spojíme menší špejlí, (stačí i párátko). Slaninu nakrájíme na delší nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme.
Vinné šneky opečeme zprudka z obou stran na troše oleje a šneky uložíme do pekáčku. Do výpeku od klobásových šneků vložíme slaninu, kterou opékáme do křupava. Potom přidáme cibuli s česnekem. Po 5 minutách přimícháme protlak a podlijeme tmavým pivem. Omáčku dochutíme pálivou papričkou a solí.
Omáčku nalijeme na vinné šneky a 20 minut zapékáme v troubě při teplotě 200 °C.
Vinné klobásové šneky na tmavém pivě podáváme teplé s bramborovou přílohou nebo pečivem.