Vínové měsíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g cukr moučka
5 lžic bílé víno
1 ks vanilkový cukr
250 g Hera
350 g hladká mouka speciál

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku dvakrát prosejeme do mísy. Přidáme nakrájenou Heru a víno. Vše zpracujeme v tuhé těsto. Vínové těsto necháme v lednici odpočinout asi 1 - 2 hodiny.

  2. Odpočinuté vínové těsto po částech rozválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme z něj měsíčky. Vínové měsíčky klademe na vymaštěný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova.

  3. Upečené vínové měsíčky ihned obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým.

  4. Vínové měsíčky podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!