Voňavé zapečené ovoce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek rybíz 1 hrnek mražené jahody 0 kg čerstvé ovoce 1 hrst sušené brusinky podle chuti cukr vanilkový cukr drobenka 150 g máslo 100 g cukr krupice 1 lžička mletá skořice 100 g ovesné vločky na ozdobu 1 kelímek zakysaná smetana podle potřeby máslo na vymazání
Postup Voňavé zapečené ovoce recept
Postup přípravy receptu
-
Menší pekáček vymažeme máslem a dovnitř naskládáme jakokoliv ovoce - jablka, hrušky, jahody, maliny, rybíz a jiné druhy. Ovoce může být čerstvé, ale lze použít i mražené. Vše promícháme s cukrem, můžeme přidat i vanilkový cukr.
Pekáček s ovocem přiklopíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 150 °C zhruba na 30 minut.
Mezitím si připravíme drobenku z másla, mouky, ovesných vloček, cukru a mleté skořice. Po 30 minutách pečení ovoce drobenkou posypeme. Pečené ovoce necháme ještě bez víka 20 minut zapéct při 100 °C, až posypka vytvoří krustu na povrchu.
Voňavé zapečené ovoce podáváme teplé i studené. Pokud přidáme lžíci zakysané smetany, nic tím nezkazíme.