Tradiční trdelník recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 2 ks vejce 250 ml mléko 80 g tuk 42 g droždí 3 lžíce cukr moučka 500 g polohrubá mouka 5 lžic skořicový cukr vejce nebo olej
Postup Tradiční trdelník
Postup přípravy receptu
-
Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout
Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru
Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.