Čočka s uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
vývar
6 ks vejce
30 g cibule
tymián
50 g sádlo
50 g pórek
1 ks mrkev
500 g čočka
1 ks bobkový list
citrónová šťáva
40 g hladká mouka
1/4 ks menší celer
1 ks petrlžel
600 g uzená rolovaná plec

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer, petržel, česnek a pórek očistíme a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Čočku vypereme, necháme 2 až 4 hodiny nabobtnat. Osolíme, přidáme bobkový list a tymián. V téže vodě uvaříme do měkka. Měkkou čočku scedíme

  2. Uzené maso omyjeme a uvaříme s mrkví, petrželí, celerem, pórkem a česnekem, v neosolené vodě doměkka. Vývar scedíme a maso nakrájíme na tenké plátky

  3. Připravíme si jíšku. Na sádle necháme zpěnit cibulku, kterou zasypeme hladkou moukou. Orestujeme a vše podlijeme vývarem z uzeného masa. Necháme krátce povařit a vmícháme okapanou uvařenou čočku. Podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou nebo octem

  4. Na sádle opečeme plátky uzeného masa a na lívanečníku připravíme sázená vejce - "volská oka"

  5. Na nahřáté talíře přendáme porce čočky, plátek uzeného masa a sázené vejce. Zdobíme kyselou okurkou a zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!