Výborná pizza bez hnětení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 lžiček cukr
1 lžička sůl
2 lžíce olivový olej
4 hrnky hladká mouka
0 balíčků sušené droždí
podle potřeby
voda
mozzarella
olivový olej
rajčatová omáčka
rajče cherry
podle chuti
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme sušené droždí s moukou. Přidáme olej, cukr a slanou vlažnou vodu. Vlažné vody přidáme tolik, abychom měli hladké těsto, takže zhruba 1 hrnek. Suroviny promícháme vařečkou a vložíme do lednice alespoň na 16 hodin.

  2. Na druhý den si potřeme ruce olivovým olejem a těsto rozdělíme na dva bochníčky. Necháme je odpočinout na 20 - 30 minut. Bochníčky vyválíme a vložíme do kulaté formy, okraje natáhneme.

  3. Pizzy potřeme rajčatovou omáčkou. Na pizzy nakrájíme rajčata na plátky, posypeme mozzarellou a oreganem. Výbornou pizzu bez hnětení pečeme v předehřáté troubě vysoké teploty dozlatova, dokud se mozzarella pěkně nerozpustí.

  4. Výbornou pizzu bez hnětení podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!