Výborná pizza bez hnětení recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 lžiček cukr 1 lžička sůl 2 lžíce olivový olej 4 hrnky hladká mouka 0 balíčků sušené droždí podle potřeby voda mozzarella olivový olej rajčatová omáčka rajče cherry podle chuti oregano
Postup Výborná pizza bez hnětení recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme sušené droždí s moukou. Přidáme olej, cukr a slanou vlažnou vodu. Vlažné vody přidáme tolik, abychom měli hladké těsto, takže zhruba 1 hrnek. Suroviny promícháme vařečkou a vložíme do lednice alespoň na 16 hodin.
Na druhý den si potřeme ruce olivovým olejem a těsto rozdělíme na dva bochníčky. Necháme je odpočinout na 20 - 30 minut. Bochníčky vyválíme a vložíme do kulaté formy, okraje natáhneme.
Pizzy potřeme rajčatovou omáčkou. Na pizzy nakrájíme rajčata na plátky, posypeme mozzarellou a oreganem. Výbornou pizzu bez hnětení pečeme v předehřáté troubě vysoké teploty dozlatova, dokud se mozzarella pěkně nerozpustí.
Výbornou pizzu bez hnětení podáváme ihned.